Nieuw bij Polly's Ranch for Special Kids: coachen met behulp van paarden.

Ben je graag in de natuur en werkt je graag met dieren? Dan is deze manier van hulpverlening wellicht iets voor jou!

Voor kinderen, jongeren en volwassenen die aan de slag willen gaan met zijn of haar psychisch en emotioneel welbevinden zowel in groep als individueel.

Ervaring met paarden is niet nodig, wel de zin om met hen aan de slag te gaan.

Coachen met behulp van paarden start vanuit een veranderingswens die de deelnemer zelf aanbrengt. Naast het probleem of oorzaak kijken we welke krachten en tools deze persoon al in bezit heeft om met zijn of haar veranderingswens aan de slag te kunnen gaan.

Waarom paarden?

Authenticiteit
Mensen gaan zich soms anders voor doen dan ze zich voelen. Paarden voelen feilloos aan wat er in je omgaat en gaan hierop reageren. Het paard maakt ons bewust van onze eigen authenticiteit. Ons voelen, denken en doen moet gelijk lopen!

Biofeedback
Het paard geeft een directe en eerlijke feedback en heeft daarbij geen oordeel over wat je zelf als negatief of positief ervaart. Hierdoor krijgt de deelnemer ruimte om te oefenen en experimenteren met nieuwe inzichten en vaardigheden.

Hier en nu
Paarden leven in het hier en nu. Ze zijn niet bezig met gisteren of morgen, maar enkel met het moment zelf. Enkel het huidige moment is er. Je maakt terug contact met je lichaam, emoties en natuur.

Buitenlucht en natuur
Buiten zijn in het groen, tussen de dieren heeft een versterkend effect op de coaching. Je kan onmiddellijk aan de slag met nieuwe inzichten & ervaringen opdoen in contact met de paarden.

Mogelijke thema’s

 • Veerkracht
 • Grenzen aangeven
 • Contact met emoties
 • Angst & pesten
 • Rouw & verlies
 • Het Team  Mira Haesevoets
  Orthopedagogie
  www.eigenwijs-coaching.be
  0478 16 71 39